GLEDALIŠKI ABONMA 2023/24

četrtek, 04. jan. ob 19.30 uri

 

 


 

4. januar 2024 ob 19.30

PALOMA

Slovensko mladinsko gledališče
Žlahtna komedija 2022

2023paloma

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek - prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?

 


 
Februar 2024

TRIDESETLETNICE 2021

SNG Nova Gorica
Tragikomična slika

2023 30

Lana, Antea in Leticija so skoraj odrasle punce in prijateljice. Lana je visoko izobražena in delavna. Vse kar si želi, je dobra kariera. Antea je umetnica in borka za ženske pravice. Vse kar si želi, je ustvarjati in živeti svobodno nekonvencionalno življenje. Leticija je uspešna odvetnica in hudo popolna. Vse kar si želi, je v resnici že dosegla, pa vendar ji še zmeraj nekaj manjka. Pravkar je dobila službo v tujini, kamor si od nekdaj želijo vse tri. Želijo si ven iz Slovenije, v obljubljeno deželo, kjer lahko živijo svobodno, brez predsodkov, brez pričakovanj, kjer bi se cenili njihova sposobnost in delavnost.
Namesto v obljubljeni deželi pa se znajdejo v prelomnem obdobju, ki s sabo prinese tornado velikih življenjskih odločitev in je hkrati preizkušnja za prijateljstvo, za življenjska prepričanja, za vse, kar so si o odraslosti do zdaj samo predstavljale.

 


 
Marec 2024

HENRIK IBSEN NORA

Mestno gledališče ljubljansko
Drama

2023 nora

Nora je navzven srečno poročena mati treh otrok. Njeni družini se po letih odrekanja nasmiha udobno življenje, kajti soprog Torvald Helmer dobi službo direktorja banke. Vse bi bilo v najlepšem redu, če ne bi Nore preganjalo nepremišljeno dejanje, ki ga je iz ljubezni do moža zagrešila v preteklosti. Da bi mu omogočila okrevanje, ko je bil hudo bolan, je ponaredila podpis in si izposodila večjo vsoto denarja od notarja Krogstada, ki jo zdaj izsiljuje in ji grozi, da bo njena skrivnost prišla na dan.

 


 
April 2024

KJE JE MEJA

KD Podkum
Komedija

2023 meja

Križ in njegov mladi sosed Kraž se ne moreta sporazumeti glede meje med njunima posestvoma. Kraž trdi, da je njegova zemlja do gabrovega kola, Križ pa se z avtoriteto starejšega bori za mejo do bukovega kola in grozi s tožbo. V spor se vpleteta Križeva žena in hčerka. Hčerka je zaljubljena v soseda s katerim se krega oče. Žena prepriča moža, da naj popusti Kraževo različico meje, hčerka pa svojega izvoljenca, da naj popusti njenemu očetu, če jo hoče za ženo. Kljub obljubam soseda ne moreta iz svoje kože: ko se srečata in se soočita s spravljivimi nameni nasprotnika, se ogorčena spet postavita na prvotno stališče. Zaplete se, ko spor podpihuje uradnik z mesta, ki dela za odvetnika in v tem vidi svojo priliko. Če vas zanima kako se reši spor, si oglejte našo predstavo.

 


 

 

CENIK GLEDALIŠKEGA ABONMAJA

- Redna cena (6 predstav) 80 €
- Dijaki, študenti, upokojenci 65 €
- Podjetja, ustanove, skupine (več kot 20 vstopnic) 75 €

Cena vstopnice posamezne predstave je 20 €, cena domače gledališke predstave je 10 €.
Nakup abonmajski vstopnic je mogoč z gotovino, s plačilnimi karticami oziroma z nakazilom na TRR: SI56 0110 0600 8367 243.

KULTURNI DOM ZAGORJE SI PRIDRŽUJE PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA, ČE IZVAJALEC ZARADI BOLEZNI ALI DRUGE VIŠJE SILE NE BO MOGEL IZVESTI PREDSTAVE V DOGOVORJENEM ROKU.