MAMMA MIA! - muzikal

četrtek, 05. okt. ob 19.00 uri
Velika dvorana KCDD

Zvrst:

muzikal

Režija:

Jug Radivojević

Igrajo:

Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Gojmir Lešnjak Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič, Lea Bartha Pesek, Matjaž Kumelj in Patrik Greblo

Glasba in besedila: Benny Andersson in Bjӧrn Ulvaeus
Besedilo: Catherine Johnson
Dodatne pesmi: Stig Anderson
Dodatni materiali in aranžmaji: Martin Koch
Originalna zamisel: Judy Cramer

Jurij Franko, producent
Jug Radivojević, režiser
Tomaž Domicelj, prevod in priredba pesmi
Živa Čebulj, prevod besedila
Patrik Greblo, glasbeni vodja
Mojca Horvat, koreografija
Aleksandar Denić, scenografija
Bojana Nikitović, kostumografija
Martin Vrtačnik, oblikovalec govora
Matevž Česen, vodja plesalcev

Muzikal presežkov in rekordov, ki je navdušil svet in obiskovalce po vsej Sloveniji, se po premoru in epidemiji ponovno vrača v Zagorje ob Savi, kjer se bo Kulturni dom prelevil v grški otok na katerem se odvija romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70-ih in drugega iz 90-ih let. S čarobno pripovedovalno močjo glasbe in pesmi skupine ABBA spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko. Kako se konča romantična zgodba, polna optimizma in življenjske energije? Bomo tokrat končno le izvedeli kdo je Sophie-jin oče?
Ljubezensko zgodbo s pridihom romantične Grčije si tokrat v Sloveniji lahko ogledate le v omejenem številu izvedb, zato nikakor ne zamudite te izjemne priložnosti za obisk najbolj obiskanega muzikala v Sloveniji vseh časov.

Vstopnice: Kulturni dom Zagorje in Eventim.