GLEDALIŠKI ABONMA 2021/2022

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je eden od igralcev predstave Janez Novak v karanteni. Zato v četrtek, 20. januarja ob 19. 30 uri predstavo odpovedujemo .
O nadomestnem terminu vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času.
Hkrati pa vas obveščamo, da je datum tretje predstave, 10. februar ob 19. 30 uri, ko bo predstava Mestnega gledališča Ljubljana Trije milijoni minut.
Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

JANUAR 2022

JANEZ NOVAK

SITITEATER BTC
Zelo nalezljiva komedija
Igrajo: Klemen Slakonja, Tadej Toš in Gregor Podričnik

novak21a

Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Lepega dne mu na sistematskem pregledu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom in življenje se mu obrne na glavo.
Komedija z izvirnim naslovom "Smisel življenja gospoda Lojtrice" je delo hrvaškega dramatika, režiserja in igralca Saše Anočića, ki z odštekanim humorjem mojstrsko nastavi ogledalo nesmiselnosti ustroja družbe in usodi posameznika v njej.


FEBRUAR 2022

SEKS Z NEZNANCI

MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ
Romantična komedija
Igrata: Helena Peršuh, Domen Valič

seks21a

Sex with strangers, v slovenskem prevodu Seks z neznanci, Laure Eason, uvrščamo v sodobno ameriško dramatiko. Končno obliko je besedilo dobilo leta 2014 ob uprizoritvi v New Yorku. Pred tem je bilo uprizorjeno v Čikagu 2011, v Sydneyju 2012 in nazadnje v Londonu 2017. Na slovenskem odru bo uprizorjena prvič. Besedilo lahko označimo kot komedijo, prežeto z ljubezensko dramo. V njej spremljamo zanimiv in dinamičen odnos, poln preobratov med Olivijo, (39 let, nato 41); ki je pametna, seksi, na videz močna, zna prikriti krhkost, občutljivost, ranljivost in 28-letnim Ethanom, (nato 30 let), ki je zelo karizmatičen, seksi, navajen biti v centru pozornosti. Oba sta pisatelja. Ona nerealizirana v svojem poslanstvu, po neuspeli prvi objavi piše zase. On je čistonasprotje, zelo popularen in uspešen pisatelj, je pisateljska zvezda, ki je zaslovel s pisanjem memoarov na blogu, ki nosi tudi naslov dramskega besedila. Ethan Olivijino pisanje pozna in ga zelo ceni. Zgodba se sprva dogaja v ruralnem Michiganu v bead and breakfast penzionu, kjer se protagonista po naključju spoznata in zapleteta v burno razmerje. Nato pa v Olivijinem stanovanju v Čikagu, kjer se klopčič slave in poželenja še bolj preplete in zaostri. Dramsko besedilo Seks z neznanci je drama o poželenju, ljubezni, uspehu, želji po uspehu, ambicioznosti in potrditvi ter o kompleksni naturi osebne identitete v sodobnem digitalno-dominantnem času. Je iskrena komedija o zasebnem in javnem v času virtualne resničnosti, ko je lahko identiteta ustvarjena na spletu, in ko je zelo zapleteno ugotoviti, s kom si deliš posteljo, s sorodno dušo ali s popularno znanko s fantastičnim telesom.


MAREC 2022

TRIJE MILIJONI MINUT

MGL
Psihološki triler
Igrajo: Judita Zidar, Tjaša Železnik, Mojca Funkl, Ana Pavlin/Diana Kolenc, Klara Kuk, Jana Zupančič

trije2021a

Ko gre za sedem let življenja, ko gre za sedem let, ki se vrinejo v obdobje med tridesetim in štiridesetim letom, je razlika med moško in žensko situacijo precej velika.
(Eva Mahkovic, gledališki list)

Uprizoritveno besedilo Trije milijoni minut, ki je nastalo na podlagi scenarija za film in igre 7 let (7 años) Joséja Cabeze, je priredila režiserka Barbara Hieng Samobor in igralsko zasedbo sestavila iz samih žensk – kar je posebna kakovost priredbe –, medtem ko v izvirniku nastopajo štirje moški in ena ženska. Štiri prijateljice so dolgoletne družabnice ustanoviteljice uspešnega podjetja. Poleg uspeha in mnogih skupnih spominov jih druži tudi »poslovna skrivnost«. Že nekaj časa vodijo dvojno knjigovodstvo: denar prenakazujejo v Švico in tako utajujejo davke. Nenadoma pa njihova vodja izve, da jim sledi finančna policija in da lahko agenti vsak čas zahtevajo vpogled v računalnike in druge dosjeje. Odvetnica ponudi izhod: če ena izmed družabnic prepiše zatajeni dobiček nase, bo krivda padla le nanjo. Ta, ki bi se žrtvovala, bi šla v zapor za predvidenih sedem let ter rešila preostale tri in tudi podjetje. Vznemirjena četverica najame mediatorko, ki naj bi jim pomagala doseči (spo)razumno izbiro. Elementi podjetniškega trilerja in kriminalne drame se med mediacijo sprevržejo v napeto igro psihologij.


APRIL 2022

POPOLNI TUJCI

SNG DRAMA MARIBOR
Komična drama
Igrajo: Kristijan Ostanek/Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc/Eva Kraš, Matevž Biber

popolni21a

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok. Prvo slovensko uprizoritev Popolnih tujcev je po motivih istoimenskega izjemno uspešnega italijanskega filma iz leta 2016 zrežirala perspektivna mlada hrvaška režiserka Tamara Damjanović.


PREDSTAVA DOMAČE GLEDALIŠKE SKUPINE


 CENIK GLEDALIŠKEGA ABONMAJA

- Redna cena (6 predstav) 80,00 €
- Redna cena (3 predstave) 45,00 €
- Dijaki, študenti, upokojenci 65,00 €
- Podjetja, ustanove, skupine (več kot 20 vstopnic) 75,00 €

Cena vstopnice posamezne predstave je 20,00 €, cena domače gledališke predstave pa 10,00 €.
Ob nakupu abonmaja s tremi predstavami, NI zagotovljenega stalnega sedeža. V tem primeru, bo potrebna prijava na posamezno predstavo, ko bo zanjo znan točen datum. O datumih posameznih predstav bomo obveščali na naši spletni strani, plakatnih mestih ter po elektronski pošti (vsem, ki so nam dali Soglasje za tovrstno obveščanje).
Nakup abonmajski vstopnic je mogoč z gotovino, s plačilnimi karticami oziroma z nakazilom na TRR ter z BON-21. Najnižja vrednost pri nakupu z BON-21 je 20,00 €.

KULTURNI DOM ZAGORJE SI PRIDRŽUJE PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA, ČE IZVAJALEC ZARADI BOLEZNI ALI DRUGE VIŠJE SILE NE BO MOGEL IZVESTI PREDSTAVE V DOGOVORJENEM ROKU.
DATUMI PREDSTAV SE LAHKO SPREMENIJO GLEDE NA EPIDEMIOLOŠKE RAZMERE COVID 19.
ZA OBISK POSAMEZNE PREDSTAVEBODO VELJALI UKREPI, SPREJETI NA PODLAGI TAKRAT VELJAVNIH ODLOKOV VLADE RS.