GLEDALIŠKI ABONMA 2018/19

 

OKTOBER 2018

PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar…, monokomedija

Najprej je bil poštno ležeč, bil je tudi v pasji šoli, zdaj pa ima vsega dovolj in gre v penzijo. Poštar je definitivno nova uspešnica Špas teatra, ki sta jo ustvarila neprekosljivi tandem Marko Pokorn in Boris Kobal. Pripravite se, ‘tajni agent’ je med nami! Verjeli ali ne, poštar je zelo vsestranski in nadvse odgovoren poklic že od Antike! In zaradi vse te raznolikosti, so poštarji daleč najbolj odporni primerki človeške vrste. Pismonoša Slavko Golob vam bo razjasnil obzorja! V osebni izpovedi vas bo z vso strastjo prepričal, da je poštar eden najbolj karakternih poklicev.

abonma18a

 

NOVEMBER 2018

Robert Harling JEKLENE MAGNOLIJE


Koprodukcija: Gledališče Koper in SNG Nova Gorica
Predstava traja 1 uro in 45 minut
Igralci: Nataša Tič Ralijan, Maja Nemec, Helena Peršuh, Anja Drnovšek, Mojca Partljič, Lara Jankovič

Celotno dogajanje igre se odvija v frizerskem salonu majhnega mesteca, kjer ženske med urejanjem zunanjosti razgaljajo svoja čustva in razkrivajo intimne svetove. Dogodki v salonu, »kamor še ni stopila moška noga«, se vrtijo okrog zadnjih dveh let in pol življenja mlade Emme, vendar se njena zgodba – prizadevanje za materinstvo, bolezen, odločitev, da bo kljub vsemu zanosila, in posledično poslabšanje zdravstvenega stanja – ne dogaja na odru. Vidimo le obrobne dogodke, slišimo reakcije obiskovalk frizerskega salona na prelomnice iz Emminega življenja in življenja ljudi iz njene bližine. Ženske prestrezajo zunanje dogodke, se nanje odzivajo in v na videz neobveznem klepetu razkrivajo kompleksna čustvovanja ter svoje intimne spopade z bolj ali manj usodnimi križi in težavami.
Uprizarjano z dovoljenjem SAMUEL FRENCH, LTD.

abonma18b

 

JANUAR 2019

MGL Gašper Tič, Davor Herceg - TRAČ

Mjuzikel – komedija

Predstava traja 2 uri in 35 minut in ima 1 odmor.
Nastopajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik/Lena Hribar, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek, Filip Samobor, Matic Lukšič, Gaber K. Trseglav / Tomo Tomšič, Rok Kravanja, Uroš Smolej

Mnogo hrupa za nič je ena izmed najslavnejših Shakespearovih komedij. Suče se okrog ljubezni, hrepenenja, izdaj, spletk in vseh mogočih preizkušenj, ki jih morajo zaljubljenci prestati, da si lahko nazadnje presrečni skočijo v objem. V bolj sodobno in muzikalno opravo sta jo odela komedijski libretist Gašper Tič in skladatelj Davor Herceg. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi – vse to preko smeha vodi srečnemu koncu naproti.

abonma18c

 

FEBRUAR 2019

Ne pozabite na rože, Odrska izpoved Polone Vetrih


Igrata: Polona Vetrih, Lara Bešić - na violončelu

Gledališki oder je poln rož. Na enem koncu je klavir, nekje zraven sedi čelistka. Oder je pripravljen, predstava se lahko začne. Igralko, ki vstopi, publika takoj prepozna – večino svoje kariere je igrala v prav tem gledališču. Zdaj je v pokoju in prišla je, da pove, kar se ji zdi, da je po vseh teh letih igranja vredno in treba povedati. Da se ozre nazaj in prešteje, kar je pustila za sabo: vloge, režiserje, odrske sopotnike, kostume, šopke rož, izposojene identitete, odre, na katerih je stala, pisma oboževalcev, pisma sovražnikov, uspehe in nikoli izpolnjena pričakovanja. Čas je, da sebi in drugim položi račune in se poslovi od stvari, ki so zanjo minile. Toda – ali so res? Saj ne moreš na ukaz nehati biti igralka, ko pa ti oder vendar pripada! V avtobiografski pripovedi govori Polona Vetrih, igralka, o svoji poklicni in življenjski poti, hkrati pa preizprašuje mehanizme, ki jim je podrejen gledališki svet, in vlogo posamičnega igralca znotraj tega kolesja, v katerem se ni vedno lahko znajti. Njena izpoved je neposredna, podana na način, ki briše meje med Polono igralko, ki v trenutku stika z odrom postane »nekdo drug«, in Polono upokojenko, ki brez rezerv in lažnih identitet razmišlja o svojih življenjskih odločitvah in poteh. Oder in življenje se zlijeta drug v drugega, upokojenka igra naprej.
So stvari, ki te izberejo, in tiste, ki jih izbereš. Kdo izbere koga v dvojcu oder – igralka? Kdo komu bolj pripada? Življenje velikih igralk je, vsaj od zunaj, čudovito: odrske luči, sprejemi, šampanjec; oboževalci, pisma občudovanja in rože, ki jih je včasih za celo cvetličarno. In potem jo lepega dne kje na stopnicah ali vratih garderobe ujame groza, ki se ji reče – upokojitev. Kar tako, nepričakovano; od kod, hudiča, se je vzela? Leta gor ali dol, mamljivi šepet odra ne potihne, igralka hoče še leteti, igra jo še vedno dviga v zrak, da ne čuti tal pod nogami. Ali mora res do smrti čakati, da bodo zanjo spet enkrat zadišale rože?

abonma18d

 

MAREC 2019

Werner Schwab PREDSEDNICE


Gostuje Gledališče med zvezdami, Komedija
Predstava traja 1 uro.
Igrajo: Milena Zupančič, Teja Glažar in Olga Grad

V novoustanovljenem Gledališču med zvezdami nas bodo navduševali upokojeni gledališki ustvarjalci! Njihova prva predstava Predsednice je ravnokar krenila na osvajalski pohod po Sloveniji. V njej nastopajo tri dive, tri priznane upokojene igralke: Milena Zupančič, Teja Glažar (v našem gledališču je v več kot 40 letih ustvarila številne nepozabne vloge) in Olga Grad. Gre za mednarodno uspešnico avstrijskega dramatika, ki jo je na oder postavil Nick Upper, režiserski psevdonim igralca Nika Goršiča. In o čem govori komedija? Tri prijateljice, upokojene čistilke, se srečajo na praznovanju rojstnega dne v majhni utesnjeni kuhinji. Kot tragikomične figure tekmujejo med sabo in se dokazujejo s preteklimi uspehi ... Pa ne zato, ker bi hotele postati čisto prave predsednice, temveč zato, ker bi bile rade vsaj enkrat v življenju čisto resnično ljubljene.

abonma18e

 

APRIL 2019

PREDSTAVA DOMAČE GLEDALIŠKE SKUPINE


 CENIK GLEDALIŠKEGA ABONMAJA
- Redna cena (6 predstav): 70 EUR
- Dijaki, študenti, upokojenci: 60 EUR
- Podjetja, ustanove, skupine (več kot 20 vstopnic): 65 EUR
Cena vstopnice posamezne predstave: 18 EUR
Gledališki abonma je plačljiv v enem ali več obrokih. V primeru plačila dveh obrokov je rok plačila prvega obroka ob vpisu, plačilo drugega obroka pa do konca leta 2018. Nakup je mogoč tudi s plačilno kartico Karanta na VEČ OBROKOV. Rok plačila prvega obroka ali celotnega zneska je do prejema letnih kartic za Gledališki abonma 2018/2019.
KULTURNI DOM ZAGORJE SI PRIDRŽUJE PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA, ČE IZVAJALEC ZARADI BOLEZNI ALI DRUGE VIŠJE SILE NE BO MOGEL IZVESTI PREDSTAVE V DOGOVORJENEM ROKU.