Lili HRIBOVŠEK in Nina NALINY MEGLIČ

Slikarska razstava
petek, 15. mar. ob 18.00 uri - ponedeljek, 15. apr. ob 12.00 uri
Galerija MEDIJA

LILI HRIBOVŠEK
Lili Hribovšek je končala študij pod mentorstvom profesorja Darka Slavca na Šoli za risanje in slikanje/ Arthouse - College of Visual Arts leta 2010 z diplomskim delom Arhetipi nasprotij. Leta 2014 je ustanovila Društvo Ars vizija, v okviru katerega vodi Malo šolo risanja in slikanja za vse generacije.
Mentorica mladim slikarskim nadobudnežem je tudi v Društvu RELIK, kjer že 5. leto vodi skupino Packe. Leta 2016 je bila udeleženka Slikarske kolonije Zagorje - Izlake. Svojo pot poučevanja je pričela v skupini Liki, Društvo Svoboda Kisovec, nekaj časa je bila tudi mentorica Ljubljanskih ljubiteljskih likovnikov.

 

NINA NALINY MEGLIČ
Nina Naliny Meglič, po izobrazbi diplomirana slikarka in diplomirana inženirka grafike, v svojem bistvu pa umetnica, slikarka in ilustratorka, ki ustvarja slike z energijo. Ne slika tistega kar vidi, ampak to, kar čuti. V času svojega 20-letnega ustvarjanja je imela 10 samostojnih in preko 40 skupinskih razstav širom Slovenije. Leta 2012 je zmagala na natečaju Slovenska medijska osebnost v Mariboru, leta 2006 je na ex-temporu v Sori prejela 3. nagrado, leta 2016 pa še 1. nagrado ter vmes številne odkupne nagrade. Poleg slikanja in ilustriranja vodi tudi otroške likovne in ustvarjalne delavnice.