O nas

Kulturni center Delavski dom Zagorje je osrednja ustanova kulturnega dogajanja v občini Zagorje ob Savi od leta 1960. Je pomemben dejavnik kulturnega življenja v zasavski regiji in izven nje, s programskimi vsebinami, katere predstavlja, pa večkrat presegajo občinske okvire.

Kulturni center Delavski dom Zagorje na glasbenem področju že 23 let organizira Valvasorjeve večere – večere komorne glasbe. Od samega začetka redno gosti in soorganizira Državno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov ter je soorganizator Festivala flavtistov. Obe prireditvi sta bienalni.

Kulturni center Delavski dom Zagorje se lahko pohvali z bogatim kulturnim programom, s prireditvami različnih zvrsti. V organizaciji Kulturnega centra Zagorje potekajo različne prireditve, na njih se predstavljajo domači in tuji izvajalci. Z bogato ponudbo različnih koncertov in prireditev skušamo zadovoljiti okuse čim širšega kroga ljudi. KC DD Zagorje ob Savi ima tudi bogat filmski program. Filme, ki jih predvajamo v Kinu Zagorje, predvajamo v kakovostni obliki ter istočasno kot veliki slovenski kinematografi. Cena vstopnice pa je še vedno nižja kot v velikih slovenskih kinematografih.

Na različnih koncertih so se v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje predstavili različni znani in manj glasbeni izvajalci, vsako leto imamo eno od baletnih predstav, organiziramo redne orkestrske večere, vsako leto poteka Medgeneracijski festival, sodelujemo tudi pri festivalu Rdeči revirji.

V Weinbergerjevi hiši, kjer ima svoje prostore Galerija Medija, vsako leto na ogled ponudimo 8 razstav priznanih likovnih umetnikov.

V avli Delavskega doma svoja dela predstavljajo predvsem domača društva.

Kulturni center Delavski dom Zagorje se lahko pohvali tudi z bogatim programom gledaliških predstav, saj se na našem odru predstavljajo vsa slovenska gledališča, ki imajo kakovostne predstave.

Kulturni center Delavski dom Zagorje ima v upravljanju tudi Rudarski muzej Zagorje v Kisovcu. Muzej ponuja delček zanimive zgodovine časa, ki ga je Zagorje doživelo in ga kot rudarsko središče vrisalo na zemljevid Evrope - zgodbe o rudarjenju v občini Zagorje ob Savi, ki je dolga več kot 250 let in je polna zanimivih dejstev ter spominov, ki jih nosijo upokojeni rudarji ter njihove družine. Muzej je odprt od septembra 2015.